Lopezica

U Evropi i Americi estetska hirurgija doživljava pravi bum posebno u delu reoblikovanja pojedinih delova tela kako bi oni ličili onima koji imaju poznate ličnosti iz sveta filma, muzike, televizije...Tehnike liposukcije i ugradnje implantata toliko su usavršene da omogućavaju modeliranje čak i najsitnijih detalja na rukama ili licu, pa pred estetske hirurge pacijenti sve češće izlaze sa zahtevom da im pojedini deo tela naprave prema uzoru na neku drugu ličnost. Uglavnom poznatu i slavnu.

Obla, podignuta guza postala je hit baš zahvaljujući raskošnoj figuri popularne latino-američke pevačice , pa na američkim klinikama za esetsku hirurgiju već postoji stavka – lopezica-kao sinonim za oblik zadnjice po merama Dženifer Lopez.

Podizanje zadnjice se postiže umetanjem sopstvenog masnog tkiva koje se prethodno izvuče sa delova gde ga ima previše(dvostruka korist) ili se umeću silikonske proteze. Operacija traje 1-2 sata i radi se u opštoj anesteziji .Par sati nakon operacije, pacijent može da napusti Kliniku. Nakon nekoliko dana moguć je povratak svakodnevnim aktivnostima, ali se preporučuje uzdržavanje od većih fizičkih napora u periodu od mesec dana.Ožiljci od operacije nisu vidljivi jer su sakriveni u prirodnim prevojima.

Grudi i zadnjica od davnina su glavni atributi ženstvenosti i seksipilnosti. Na toj lestvici zadnjica se najbolje kotira kako kod žena , tako i kod muškaraca. Zbog toga nije čudo što mršave žene , sa ravnom zadnjicom žele da taj «nedostatak « isprave.

Najizazovniji delovi tela po mišljenju muškaraca:

1. Zadnjica ----------- 14,0%
2. Grudi ----------------13,8%
3. Međunožje ---------13,8%
4. Bedra ----------------7,2%
5. Pupak --------------- 5,7%
6. Vrat -------------------5,6%
7. Usne -----------------5,0%
8. Noge -----------------4,9%
9.Kosa ------------------4,7%
10.Stopala -------------4,6%

Najnovije na sajtu

Popularno