Liposkulptura

TELO PO ŽELJI

Liposkulptura je planetarni hit u estetskoj hirurgiji. Ona je kombinacija tehnika kojima je moguće postići željeni izgled tela, čak i u najmanjim pojedinostima. O tome govori dr. Dejan Milutinović konsultant «Poliklinike Pekić».

Već godinama liposukcija je najpopularnija intervencija u estetskoj hirurgiji. Uspeh te metode leži u činjenici da je njome moguće odstraniti višak masnih naslaga sa pojedinih delova tela, čak i onih koje nije bilo moguće skinuti nikakvim dijetama. Napredak na polju estetske hirurgije doveo je do znatnog usavršavanja liposukcije, posebno u pravcu sve tanjih kanila ( cevčica) kojima se masno tkivo izvlači iz određenih regija tela, čime se i postoperativni ožiljci značajno smanjuju. Osim toga, sada je moguće raditi liposukciju i na veoma malim regijama tela ( kolena, podlaktica) čak i na licu, što ranije nije bilo moguće.

Međutim, zahtevi estetske hirurgije išli su i dalje od toga- pred hirurge plastičare prirodno se nametnuo zahtev da se koriguju nedostaci na određenim delovima tela, ali ne uklanjanjem viška masnih naslaga, već dodavanjem određene količine masnog tkiva tamo gde nedostaje. I ovaj zadatak estetska hirurgija je uspešno rešila i iznedrila liposkulpturu koja je postala svojevrsni planetarni hit. O suštini metode dr. Milutinović kaže:

- Liposkulptura se može definisati kao skup metoda za preoblikovanje tela, gde je liposukcija važan , ali ne i jedini deo. Suština liposkulpture je da se vlastitim masnim tkivom popunjavaju određeni deformiteti ili neskladi na telu.Iz masnog tkiva koje je liposukcijom izvađeno iz tela filtracijom se izdvajaju masne ćelije i prebacuju tamo gde nedostaju:da popune usne, jagodice,ulegnuća na rukama koja dolaze sa starošću ,ali i da se uz asistencciju proteza poveća ili podigne zadnjica kod žena.U poslednje vreme u svetu je hit redistribucija masnih ćelija sa remodeliranjem lica čime se postiže njegov svežiji i mladačkiji izgled.

 

U sklopu Poliklinike Pekić može se poboljšati izgled kako estetskom hirurgijom , tako, i dermatološkim tretmanima po najsavremenijim dostignućima nauke.

Takođe, doteran izgled se može dovesti do savršenstva i kombinacijom sa diodnim laserom za trajnu epilaciju-Lumenis Light Sheer.

Najnovije na sajtu

Popularno