Lasersko lečenje prekomernog znojenja

Nije zanemarljiv podatak da pet posto populacije pati od hiperhidroze. Oni moraju stalno da se presvlače ili da nose sako i jaknu preko košulje i po najvećoj vrućini

 

Smart lipo laser koga poseduje poliklinika Pekić u Novom Sadu, kako mu samo ime kaže spada u "pametne" aparate koji koriste najsavremenija elektronička znanja za lasersko uklanjanje viška potkožnog masnog tkiva sa reznih regiona na telu. Ovaj zahvat se u poliklinici Pekić uspešno izvodi već 2 godine. Novi tretman u ovoj ustanovi, koji se izvodi istim laserom i koji predstavlja relativnu novinu u svetu, je laserska redukcija potpazušnog znojenja. Tretman se radi slično kao i laserska lipoliza u kombinovanoj lokalnoj anesteziji uz blagu analgosedaciju pacijenta, koji nakon zahvata odmah odlazi kući. Kroz mali rez od 3mm u predelu pazuha laserskom fibrom ulazi se pod kožu i laserskim zrakom uništavaju znojne žlezde. Blagi kompresivni zavoj u predelu pazuha nosi se narednih 3 do 5 dana. Postiže se 60 do 80 posto smanjenja pazušnog znojenja i to kao trajni rezultat. Nije primećeno kompenzatorno znojenje u drugim regijama.

 

Vratite sebi lice iz mlađih dana

Radiotalasni lifting lica (radiage), koji se radi u poliklinici Pekić u Novom Sadu ambulantni je neinvazivni tretman kojim se postiže zatezanje kože čela, lica i vrata, te poboljšavanje njene teksture i elastičnosti. Ovim tretmanom obnavlja se kolagen kože u sva tri sloja (površinskom, srednjem i potkožnom "masnom sloju"), ali se ujedno i podstiče stvaranje novih kolagena. Potpuno je bezbolan, ne zahvata anesteziju. Procedura traje od 30 minuta do nekoliko sati, ali to u porpunosti zavisi od površine koja se tretira. Pacijent oseća samo toplotu na koži. Nakon tretmana može se javiti reaktivno crvenilo tretiranih regija koje traje dva do tri dana. Odmah nakon tretmana primećuje se zatezanje kože i nestajanje bora na tretiranim regijama. Kod mlađih osoba, sa početnim probleimam sa borama, dovoljno je da se tretman uradi jednom godišnje, a kod jače izraženih bora tretman bi trebalo da se ponovi nakon šest do osam nedelja i još jednom za šest meseci, što predstavlja početni paket za prvu godinu. Kasnije se preporučuje tretman održavanja jednom godišnje. Ovako koncipirani tretmani mogu u trajanju od nekoliko godina održavati zadovoljavajući izgled i odložiti potrebu za operativnim zatezanjem lica (face lifting) nekoliko godina.

Najnovije na sajtu

Popularno