Laserska epilacija

Savremeni život postavlja sve vece kriterijume izgleda za aktivnu osobu.Šire podrucje Mediterana, pa tako i podrucje Srbije ,predstavlja oblast u kojoj je najzastupljeniji problem hirzutizma ili pojacane maljavosti.

Višestruka istraživanja su pokazala da lepe i negovane osobe ,lakše nalaze posao a,takode ,i brže napreduju.Lep i negovan izgled postao je imperativ sadašnjeg nacina života.

Problem rešavanja neželjenih dlacica je doprinelo razvoju raznorodnih aparata i hemijskih sredstava.

Medutim, sve te metode su ili,bolne i dugotrajne ,ili ne daju trajne efekte.Zahtev za efikasnom metodom je podrazumevao aparat,koji može da uništi koren dlake bezbedno i bezbolno,bez obzira da li je maljavost nasledna(familijarna sklonost)ili prouzrokovana nekim hormonskim poremecajem.

EPILACIJA diodnim laserom predstavlja najnoviji i u svetu jedini priznat neinvazivan nacin trajnog uklanjanja dlacica .Time je prevaziden metod elektroepilacijom,metoda sa bolnim i dugotrajnim procedurama,uz opasnost da ostanu ožiljci u predelu lica i drugih delova tela koji se tretiraju.

Savremeni nacin života postavlja pred coveka visoke standarde estetike,te usluge lasera za trajnu epilaciju koristi sve veci broj muškaraca,ne samo žena.

DIODNI LASER – LIGHT SHEER JEDINI JE kojim je moguce neželjene dlacice zaista trajno ukloniti i to bezbolno i bezbedno po kožu. Laserska sonda oslobada infracrvenu svetlost u impulsima i koristi se za trajno uklanjanje terminalne dlake.Terapijsko delovanje se zasniva na termolizi (toplotnom uništavanju )folikula dlake.Laserska svetlost prodire u srednji deo kože i apsorbuje se u pigmentu –melaninu,uzrokujuci ubrzano zagrevanje dlake,što dovodi do njenog uništenja.Puls laserske svetlosti traje dovoljno dugo da uništi dlaku, a aktivno hladenje u glavi lasera štiti kožu od oštecenja i odstranjuje bol.

Ostali laseri i fleš lampe (IPL i LHE) nisu ni približno delotvorni ni bezbedni, jer nemaju aktivno hladenje,što može izazvati opekotine na koži.

Važno je napomenuti da se dlake ne smeju depilirati ( uklanjati sa korenom ) 4-6 nedelja pre laserske epilacije.Idealno za tretman je svetla koža s tamnim dlacicama,da pigment u koži ne bi odvlacio energiju laserskog snopa.Sede i svetle dlake ne reaguju na laserski zrak,jer ne sadrže dovoljno pigmenta.Najcešce su potrebna 3-5 tretmana,u odredenim vremenskim razmacima,da bi se trajno uništile dlake u predelu s kog se odstranjuju.Uništene dlake,posle tretmana,spontano ispadaju iz kože sledecih desetak dana.Mogu se tretirati svi delovi lica i tela,osim regije oko ociju.

Laserska epilacija se ne radi u slucajevima nekih težih bolesti i ukoliko osoba koristi lekove iz grupe fotosenzibilizirajucih lekova.

Najbolja priprema za epilaciju podrazumeva da se koža ne sunca i ne cupaju dlake iz korena (depilacija ili cupanje pincetom ) najmanje 4 nedelje.

TRAJNA EPILACIJA

Savremeni život postavlja sve vece standarde,kako u obrazovanju ,tako i izgledu zaposlenog coveka.Studije su pokazale,da lepi i negovani ljudi lakše nalaze posao,a takodje , i brže napreduju u poslu.

Uklanjanje neželjenih dlaka uvek je bilo povezano sa bolnim i dugotrajnim procedurama koje su davale privremeni efekat.

Razvojem tehnologije,razvio se i savremen nacin uklanjanja malja ,sada najsavremenijim medicinskim laserom na svetu LUMENIS LIGHT SHEER .Epilacija laserom je najnoviji i u svetu jedini priznat neinvazivni nacin trajnog uklanjanja dlacica kojim je ,konacno,prevazidjen metod elektroepilacijom ili elektrolizom,bolnim i dugotrajnim procedurama,uz opasnost da ostanu ožiljci u predelu lica.

Diodni laser –Light Sheer ,jedini je kojim je moguce neželjene dlacice zaista trajno ukloniti bezbedno i bezbolno po kožu.Princip rada lasera je da se direktnim kontaktom laserski snop usmerava na kožu.Snop se apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin)i u koži se pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake(fototermoliza).

Aktivno hladjenje u glavi lasera štiti kožu od oštecenja i odstranjuje bol.Da bi smo postigli efekat ,i trajno,uklonili malje,potrebno je uraditi 3-5 tretmana u odredjenim vremenskim razmacima ,u zavisnosti od tretirane regije na telu.

Tretman laserom se može raditi na svim regijama tela , osim predela oko ociju.Idealna za tretman je svetla koža s tamnim dlacicama,da pigment u osuncanoj koži ne bi odvlacio energiju laserskog snopa i time smanjio delotvornost tretmana.Svetle,bele i paperjaste tanke dlake ne reaguju na laserski zrak, jer ne sadrže dovoljno pigmenta.Tretirane dlake sledecih deset dana ispadaju iz kože.

Priprema za lasersku epilaciju podrazumeva da se koža ne sunca najmanje cetiri do šest nedelja i da se dlacice ne cupaju iz korena(depilacija i cupanje pincetom) najmanje cetiri nedelje.

 

TRAJNA EPILACIJA PREPONA I PAZUHA

Trajno uklanjanje malja u predelu prepona i pazuha ,danas je i trend i potreba savremene žene.Tretmani u ovim regijama preporucuju se i kao terapija u slucaju upale folikula dlake (folikulitis),gde ucestalo dolazi do stvaranja bubuljica,pa i cireva na koži,zatim kod upala apokrinih znojnih žlezda(hidradenitis)koji mogu biti posledica infekcije pri depilaciji voskom u pomenutim regijama,pa su hiruške intervencije gotovo neizbežne.Zato dermatolozi savetuju da se cupaju malje u predelu pazuha i preponajer se mogu pojaviti neželjeni efekti nakon toga.

Laserska epilacija u predelu prepona i pazuha nije opasna ,jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod površine kože,a žlezdane strukture se nalaze dublje.Zato treba ponoviti da je ovo jedini neinvazivni vid terapije kod folikulitisa ,hidradenitisa i uraslih dlaka .

Ova metoda je rešenje za sva vremena , najmanje bolna ,a najviše efikasna i brza.

Danas to više nije skupo kao što je nekada bilo i gotovo svaka žena može sebi priuštiti trajno uklanjanje malja.

 

TRAJNA EPILACIJA LEDJA I ZADNJICA KOD MUŠKARACA

( PREVENCIJA SINUSA PILONIDALISA )

U našoj sredini cesto je prisutna dilema da li muškarci treba da se podvrgnu tretmanima kao i žene.Svakako da treba , pogotovo ako taj tretman nema samo kozmeticki ,estetski nego i medicinski razlog.Sinus pilonidalis je bolest koja pocinje bezazleno ,urastanjem dlake pod kožu,koja se komplikuje stvaranjem gnojne kese pod kožom i finalno hiruškom intervencijom.Rešavanjem problema dlaka, rešavaju se uzroka svojih tegoba.

TRAJNO UKLANJANJE DLACICA

DIODNIM LASEROM

Epilacija laserom je najnovija i u svetu jedini priznat neinvazivan nacin trajnog uklanjanja dlacica kojim je konacno prevaziden metod elektroepilacijom ili elektrolizom- bolnim i dugotrajnim procedurama, uz opasnost da ostanu ožiljci u predelu lica.

Diodni laser – LIGHT Sheer jedini je kojim je moguce neželjene dlacice zaista trajno ukloniti bezbolno i bezbedno, bez opasnosti po kožu. Laserska sonda emituje zrak talasne dužine 800nm, a melanin(pigment dlake) tu energiju potpuno resorbuje. Svetlosni snop se u koži pretvara u toplotnu energiju koja koaguliše- trajno uništava folikule dlacica procesom fototermolize. Aktivno hladenje u glavi lasera štiti kožu od oštecenja i odstranjuje bol.

Ostali laseri i fleš lampe (IPL i LHE) nisu ni približno delotvorni ni bezbedni jer nemaju aktivno hladenje, što može izazvati opekotine na koži.

Najcešce su potrebna tri-cetiri tretmana da bi se trajno uništile dlacice u predelu s kog se odstranjuju. Idealna za tretman je svetla koža s tamnim dlacicama, da pigment u osuncanoj koži ne bi odvlacio energiju laserskog snopa i time smanjio delotvornost tretmana.

Svetle,bele i paperjaste , tanke dlacice ne reaguju na laserski zrak, jer ne sadrže dovoljno pigmenta.

Nakon tretmana dlacice narednih sedam do deset dana ispadaju iz kože.

 

VAŽNO JE ZNATI

1.Tretiraju se svi delovi lica i tela osim regije oko ociju

2.Donja starosna granica za lasersku epilaciju je 12 godina

3.Tretmani su bezbedni i bez neželjenih posledica

4.Ne sme se koristiti u slucajevima: epilepsije,trudnoce,multiple skleroze i upotrebe fotosenzibilizirajucih lekova.

5.Priprema za lasersku epilaciju podrazumeva da se koža ne sunca najmanje par nedelja i da se dlacice ne cupaju iz korena (depilacija i cupanje pincetom) najmanje cetiri nedelje.

6.Poželjno je prije tretmana obrijati deo tela koji se tretira!

 

Cenovnik:

Nausnice 40
Brada 50-80
Lice 100
Bradavice 40
Pazuh 100
Noge 400
Ruke 200-300
Ledja 400
Vrat 100
Prepone 100-150

 

 

 

 

 

 

 

Cene su izrazene u bodovima (aktuelna vrednost eura), po jednom trermanu. Posle treceg tretmana dobijate popust 50%

Najnovije na sajtu

Popularno